Strooi dan wat lekkers…

Kruidnoten

Benodigdheden

  • 150gr boter
  • 125gr bruine basterdsuiker
  • 10gr speculaaskruiden
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 eetlepels melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed alle ingrediënten behalve de melk goed door elkaar en doe er zoveel melk bij dat het beslag lekker soepel wordt. Wrijf een bakblik in met margarine. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op het bakblik en druk ze iets plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, zijn ze gaar.

Smullen maar!

Marsepein

Benodigdheden

  • 300gr poedersuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 100gr boter
  • 4 druppels amandelextract
  • verschillende kleuren bakkleurstof

Bereiding

Kneed alles goed door elkaar tot een bal. De marsepein kun je kleuren door er wat druppels bakkleurstof aan toe te voegen. Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten, dan kan je ook bietensap  gebruiken voor rode marsepein, of reine-claudesiroop voor groene marsepein, wortelsap voor oranje marsepein. Je kan er nu leuke dingen van maken zoals poppetjes, diertjes, vruchten, …

Lekker!