De pietenclub

Hoofdpiet

Hoofdpiet is diegene die er voor zorgt dat er tijdens de reis naar Ter Dolen in Houthalen-Helchteren en op de terugweg nooit iets fout gaat. Hij is de rechter- én linkerhand van Sinterklaas. Klein, Stoer en Zoooooooo Dapper

Om onze grote pietenfamilie in het gareel te houden, moet Hoofdpiet af en toe ook streng zijn, maar hij is ook rechtvaardig en vrolijk! Je zal hem altijd in de buurt van Sinterklaas zien, en het Grote Boek van Sinterklaas zal Hoofdpiet steeds dichtbij zich hebben.

Strikjespiet

Strikjespiet is een echte meisjes piet. Met haar roze pakje en duizenden strikjes. De favoriet van de meisjes zeg maar. Steeds heeft ze een mandje bij en dat is niet met snoep maar met mooie kleurrijke strikjes gevuld, die ze graag deelt met groot en klein. En ieder jaar opnieuw zullen de pakjes mooi ingepakt zijn met mooi papier en uiteraard de nodige strikjes !!

Acrobaat piet

Acrobaat pieten zullen er dit jaar ook weer bij zijn. Pieten zijn echte stunters, maar sommige Pieten zijn echte acrobaten. Zoals deze piet touwtje springt, doet geen enkele piet haar na.

Zelfs in Spanje in de Pietenschool heeft Sinterklaas even een poging gedaan om touwtje te leren springen, maar dit is echt enkel en alleen weggelegd voor onze acrobaatpiet.

Oma-piet

Wel wel wel …. in onze tijd waren de pieten nog ECHTE pieten…. Duizend-en-één verhalen kan Oma-piet vertellen. Ze woont al jaren in het Pieten-rustoord en daar kunnen ze nog rustig genieten van hun oude dag. Maar deze Oma-piet is erin geslaagd om op de stoomboot te sukkelen en mee te reizen naar Sint-Ter-Dolen.

Hopelijk moeten we geen eeuwigheid wachten om ze te zien en zal ze erbij zijn tijdens de intocht.

Kweetniet-piet

weet hij het wel of weet hij het niet, soms wel en soms niet , met onze verstrooide piet zal je nooit weten wat en hoe . Maar vrolijk speels en lief is hij wel …. dus als hij het dan eventjes niet meer weet zal sinterklaas niet al te boos zijn !

 

PC piet

Smartphones, tablets, computers niets is voor pc-piet vreemd. Als het op technologie aankomt weet pc-piet steeds de oplossing te vinden voor het probleem. Al is hij wel al jaren bezig om al de brave kinderen ipv in het boek op de lap-top te zetten maar ooojeeee het zijn er weer zooveel dit jaar !

 

Bestel-piet

Een hele grote verantwoordelijkheid, bestelpiet moet al de verlanglijstjes verzamelen en overlopen met Sinterklaas, daarna zal ze met de magazijn pieten verder afstemmen zodat ieder speelgoedje bij de juiste kinderen komt. Nee deze piet mag niet verstrooid zijn! Al is ze soms wel een beetje traag en loom maar dat komt ook omdat er veel in haar hoofdje zit met al die grote verlanglijstjes.

 

Zoek-piet

Onze zoekpiet, ja ze zoekt jullie huisjes op, zoekt het juiste speelgoed op… het lijkt wel een goede speurhond. als er iets verloren is zal zoekpiet als eerste een zoekactie
organiseren en zo de spullen terugvinden. Ze is ook zeer direct en hoe zal ik het zeggen “to the point”

 

Dans-piet

holaa een beatje hier een dansje daar ! Danspiet is altijd vrolijk en dans de hele dag tijdens het wassen springt hij rond, tijdens het eten kan hij geen 2 minuten stilzitten en als er dan een leuk liedje is op de stoomboot-radio gaat hij op het dek al de pieten een nieuw dansje leren … 1-2-3 handjes in de lucht met Danspiet !!

 

Kook-piet

Weten jullie dat kook-piet een meesterschef is in de keuken, ze kan de beste warme chocolademelk maken van heel Spanje en ver daarbuiten.
Ze geeft soms ook work-shops aan de andere pieten, maar dat komt eigenlijk nooit goed! We zijn steeds blij met haar heerlijke gerechten want met een lekkere volle maag kunnen de dak & pakjespieten ‘s avond goed werken.

Klungel-piet

Klungel,  zijn naam zegt het al zelf … als klungel iets mag uitvoeren dan gaat het iedere keer mis .. Onze Klungel-piet heeft zijn naam niet gestolen …  wat er mis kan gaan laat klungel mis lopen ….

Dus …. PAS OP als klungel-piet in de buurt is want er kan vanalles mis lopen 🙂 🙂